جاذبه های گردشگری و اماکن تاریخی ارومیه
- 1,056 بازدید
- جولای 8th, 2014
- گردشگری, مکان های تفریحی و تاریخی ایران
جاذبه های گردشگری و اماکن تاریخی ارومیه
.
ارومیه یکی از شهرهای قدیمی ایران می باشد.در دوران پهلوی توسط رضا خان رضائیه نام گرفت و تا پایان حکومت پهلوی به این نام شناخته می شد.این شهر در جلگه وسیع و سرسبزی که اطراف آن تا کیلومترها پوشیده از باغات انگور و سیب و مزرعه می باشد، قرار دارد.این شهر به علت آب و هوای معتدل و داشتن مناظر زیبا، یکی از شهرهای توریستی کشور است.ارومیه تنوع مذهبی بسیاری دارد از جمله شیعه، سنی، یهودی، آشوری و ارمنی که در کنار هم به صورت مسالمت آمیز زندگی می کنند.مردم این شهر به زبان های ترکی، کردی، آشوری و ارمنی صحبت می کنند.از لحاظ کشاورزی باغات بی نظیری دارد و انگور و سیب این منطقه متنوع می باشد.
.

جاهای دیدنی ارومیه
.
.
بنای سه گنبد

بنای سه گنبد
.
.
دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه
.
.
دریاچه مارمیشو
این دریاچه زیبا که از ذوب شدن برف های کوهستان واقع در دره ای عمیق تامین می شود، در نزدیکی مرز ایران و ترکیه قرار دارد و زیستگاه انواع آبزیان از جمله: ماهی قزل آلا و پرندگان مهاجر مختلف بوده و محل بسیار مناسبی جهت گذراندن اوقات فراغت گردشگران می باشد. بنا بر روایتی دریاچه مارمیشو، نام خود را از رهبر مسیحیان ساکن منطقه به نام بنیامین مارمیشون گرفته که بعدها به مارمیشو معروف شد. در فصول بهار و تابستان از دیدنی ترین جاذبه های توریستی و گردشگری ارومیه می باشد.
.

دریاچه مارمیشو
.
.
دره قاسملو
این دره یکی از تفرجگاه های مهم شهرستان ارومیه می باشد که با وسعت زیاد و چشم اندازهای طبیعی خود همچنین چشمه هایی که در داخل باغ ها و دره ها است،زیبایی خاصی به این منطقه بکر بخشیده. مردم این منطقه همگی کرد بوده و به لهجه کرمانجی سخن می گویند. دکتر عبدالرحمن قاسملو فعال سیاسی و دبیر کل حزب دموکرات کردستان اهل روستای قاسملو بود.
.

دره قاسملو
.
.
مسجد جامع ارومیه
این مسجد از بناهای نیمه دوم سده هفتم ه.ق است. دارای صحن بزرگ و شبستان آجری وسیع است که قسمت اصلی آن با گنبدی بلند پوشیده شده است. محراب مسجد از نظر گچبری، از زیباترین آثار مغول بوده و به دست استاد عبدالمومن تبریزی گچبری شده است. مسجد با دو در ورودی که از صحن بزرگ آن منشعب می شود به بازار اصلی ارومیه راه دارد. از مهم ترین عوامل تزئینی به کار رفته در این بنا کتیبه های کوفی دور گنبد و گچبری محراب آن است. این اثر به شماره ۲۴۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
.

مسجد جامع ارومیه
.
.
یخچال دوقوز پله
این یخچال در محله ای قدیمی به نام عسگر خان و در کنار شهر کوچکی به نام دره شهر قرار دارد. با توجه به شکل ساختمان و نقشه این یخچال به نظر می رسد این بنا به دوره قاجار تعلق دارد. سقف آن از سنگ و آجر ساخته شده است. فضای داخلی آن انبار ذخیره یخ، سالن اصلی به علت تناسب خاص و کشیدگی ارتفاع آن و دقتی که در آجر چینی سقف به کار رفته، دارای شکوه و گیرایی جالب توجهی است. این یخچال هم اکنون به همت سازمان میراث فرهنگی استان به گالری تبدیل شده است.
.

یخچال دوقوز پله
.
.
کلیسای حضرت مریم (ننه مریم)
این کلیسا از قدیمی ترین و مهم ترین کلیساهای ارومیه می باشد. نام این کلیسا حضرت مریم است ولی به ننه مریم مشهور است. در مرکز شهر ارومیه و در خیابان خیام قرار دارد. بنای اولیه آن، مربوط به قرن اول میلادی است. کتیبه ای که در این کلیسا وجود دارد، تاریخ بنای آن به سال ۱۸۷۹ میلادی نسبت می دهد. کلیسا دارای صحن نسبتا بزرگی است و حیاط کلیسا بوسیله دو ورودی به خیابان راه می یابد. از نظر معماری بارها مرمت و بازسازی شده است.
.

کلیسای حضرت مریم
.
.
آبشار شلماش
این آبشار یکی از زیباترین و چشم نوازترین آبشارهاست که در روستای شلماش از توابع شهرستان ارومیه می باشد. از نظر آب و هوا گرم و معتدل و در فصول پاییز و زمستان سرد و خشک است و حتی گاهی در این فصلها، می توان قندیل های بلورین آبشار را مشاهده کرد. این آبشار در منطقه ای کوهستانی قرار دارد. از نظر پوشش گیاهی می توان به درختان کاج وحشی و سرو بلندش اشاره کرد و در اطراف آن باغات و مزارع کشاورزی وجود دارد.
.

آبشار شلماش
.
.
کاروانسرای ارومیه
این کاروانسرا در داخل شهر ارومیه قرار دارد. دیوارهای این بنا، از سنگ و طاق آن پوششی از آجر است. داخل آن حیاط وسیعی دارد، از اتاق های جداگانه ای که با یک در به هم راه دارند تشکیل شده و دارای حوض های زیبا و باشکوهی است. سقف اتاق های بزرگ آن قوسی شکل و درهایش به صورت هلالی است. این بنا دارای پایه های سنگی و با توجه به سبک معماری آن مربوط به دوره قاجار می باشد.
.

کاروانسرای ارومیه
.
.
لجن های شفا بخش ارومیه (سواحل لجنی)
ساحلی در ارومیه به این نام وجود دارد که عده ای فارغ از دغدغه های روزمره خود، تا گردن در لجن دراز می کشند تا لجن این دریاچه کمی از دردهای جسمی آنها بکاهد. نام دریاچه لجن ارومیه با گردشگری سلامت پیوند خورده است. قسمت اعظمی از سواحل دریاچه پوشیده از لجن است اما وجود اسکله و امکانات مورد نیاز مسافران باعث رونق لجن درمانی در این شهرستان شده است. خواص درمانی این ناحیه بهترین روش جهت جلوگیری از انواع بیماری های استخوانی و مفاصلی و پوستی می باشد.
.

سواحل لجنی
.
.
بازار قدیمی ارومیه
.

بازار قدیمی ارومیه
پیست اسکی خوشاکو
پیست خوشاکو در 30 کیلومتری غرب ارومیه در منطقهی راژان قرار دارد. این منطقه بدلیل برخورداری از کوههایی با شیب مناسب و تجهیزات مرتبط موقعیت ویژهای جهت فعالیتهای ورزش اسکی دارد. همچنین به دلیل وجود پوشش گیاهی مناسب قابلیت ایجاد پیست اسکی روی چمن برای فصول گرم سال نیز مورد انتظار میباشد.
.

پیست اسکی خوشاکو
.
.
تخت سلیمان
تخت سلیمان(آتشکده آذرگشنسب) نام محوطهٔ تاریخی بزرگی، در نزدیکی تَکاب و روستای تخت سلیمان (در گذشته نصرتآباد) در استان آذربایجان غربی و ۴۵ کیلومتری شمال شرقی این شهر است. تخت سلیمان بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به شمار میرفت اما در سال ۶۲۴ میلادی و در حمله هراکلیوس، امپراطور رومیان به ایران تخریب شد. آبا قاخان برادر زاده هلاکو خان که به دین اسلام گرویده بود بر روی ویرانههای تخت سلیمان مسجدی بنا کرد که آن نیز بعدها ویران شد و تنها کاشیهایی با نقوش و خط برجسته از آن به جا مانده است که در حال حاضر موزه رضا عباسی نگهداری میشود.
.

تخت سلیمان
.
کاخ و موزه باغچهجوق
در گذشته مقر حکومت سردار ماکو بوده و در شش کیلومتری شهر ماکو واقع شده است. ساخت بنادر زمان پاشاخان آغاز و در دوره اقبال السلطنه به پایان رسیده است و به مدت ۳۰ سال تزیینات داخلی سالنهای هفتگانه ان انجام پذیرفته است. مجموعه کاخ در میان باغ مشجر بزرگی با درختان کهن گوناگون به وسعت یازده هکتار قرار گرفته است. امروزه این محل به علت ویژگیهای معماری وهنری به کاررفته در آن تبدیل به موزهای شده که همه روزه از گردشگران از آن بازدید به عمل میآورند.
.

باغچه جوق
.
.
ارسال نظر